Skip to main content

AWAS STRATEGI MUSUH!

Beberapa hari lepas saya diberitahu oleh seorang AJK penting Kawasan bahawa isteri beliau mendapat telefon dari seseorang bahawa beliau telah berkahwin dua. Maka berlakulah peperangan dunia ketiga.

Sehari selepas itu saya mendapat satu SMS yang kononnya dari seorang wanita yang memaklumkan bahawa beliau telah bertukar nombor telefon. SMS itu seolah-olah saya begitu mengenali “perempuan” itu.

Isteri saya telah terbaca SMS tersebut tetapi beliau masih lagi waras dan tidak ada apa-apa yang berlaku.

Inilah taktik-taktik musuh yang hendak mengganggu kestabilan kita di saat-saat pilihanraya hampir tiba.

Banyak lagi cubaan-cubaan sedang dan akan dilakukan untuk mengkucar-kacirkan kita.

Sama ada kerja UMNO atau SB, inilah perkara-perkara “asam garam” perjuangan yang perlu kita hadapi.

Saya tahu ada usaha-usaha sekarang untuk melaga-lagakan pimpinan kita di Selangor. Ada yang menjaja cerita bertujuan untuk melaga-lagakan Dato’ Pesuruhjaya dan Kawasan-Kawasan. Ada juga yang cuba hendak melaga-lagakan Kawasan-Kawasan seperti kita dan Ampang.

Beberapa tahun lalu sebuah Cawangan kita pernah di”kacau” oleh seorang SB yang bernama Jali dan ianya tidak dapat dipulihkan hingga ke hari ini.

Saya yakin ahli-ahli kita sekarang telah cukup matang untuk menghadapi segala cabaran. Janganlah melulu mempercayai sebarang khabar-khabar angin. Janganlah melayan mereka yang cuba mendapatkan maklumat-maklumat dari anda. Jangan pula kononnya cuba hendak “turn-over” mereka kerana mereka itu jauh lebih terlatih dari anda!

Tetapi di samping itu marilah kita selalu mengerjakan solat hajat sama ada berseorangan atau berjemaah, memohon pertolongan Alllah SWT.

4 ZULHIJJAH 1428 / 14 DIS 2007

Popular posts from this blog

KRONISME DALAM JUALAN RUMAH BUKIT BOTAK : PKNS AKAN BUAT PENJELASAN.

Pejabat ini telah menerima banyak aduan dari orang ramai tentang jualan rumah berkembar di Selayang Mutiara yang dibina oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Projek tersebut adalah untuk  menempatkan  semula para peneroka Bukit Botak. Sejumlah 1,422 rumah telahpun siap dibina. Dari jumlah itu, 1,196 unit telah diperuntukkan untuk peneroka bandar sementara 79 unit disimpan untuk peneroka bandar yang tercicir. Ini bermakna terdapat baki 147 unit dibuka jualan untuk orang awam. Walau bagaimanapun terdapat aduan tentang cara penjualan rumah-rumah tersebut. Terdapat yang mendakwa PKNS telah gagal menguruskan dengan teratur orang ramai yang datang untuk membeli rumah-rumah itu. Mereka mendakwa terpaksa menunggu semalaman di hadapan pejabat jualan PKNS. Ada yang juga mendakwa kriteria pemilihan pembeli rumah adalah tidak jelas dan ini boleh menimbulkan amalan kronisme. Pejabat ini telah memaklumkan pihak PKNS tentang perkara ini. Beberapa siri mesyuarat telah turut diad

PRESTASI MESTI BOLEH DIUKUR .

Sejak bulan September lepas, Cawangan-Cawangan PAS telah mula mengadakan mesyuarat agung mereka yang berakhir pada bulan Oktober. Sementara pada pertengahan bulan November ini kesemua Kawasan-Kawasan telah selesai mengadakan mesyuarat agung masing-masing. Tahun ini merupakan tahun pemilihan di mana para perwakilan akan memilih pimpinan mereka untuk sesi yang baharu. Di antara agenda utama di dalam mesyuarat-mesyuarat agung tersebut adalah membentang, membahas dan meluluskan laporan tahunan. Sama ada Kawasan atau Cawangan, tanggungjawab untuk menyediakan dan membentangkan laporan tersebut adalah pada Setiausaha masing-masing. Lazimnya penilaian sama ada pimpinan sesi tersebut telah melaksanakan tugas dan tanggumgjawab mereka adalah berdasarkan laporan tahunan yang dibentangkan walaupun terdapat faktor-faktor lain. Laporan tahunan yang baik adalah yang memberi tumpuan kepada pencapaian-pencapaian pada sesi tersebut. Ia tidak sepatutnya berjela-jela dan akan mengelirukan mereka yang memba

UMNO TIDAK KEBAL, HANYA KITA YANG DAYUS…..

Pada 29 Januari lepas, 2 ahli UMNO Cawangan Taman Bukit Puchong telah ditahan polis. Ianya berikutan laporan polis yang dibuat apabila 20 orang ahli UMNO telah cuba menghalang penduduk yang membantah tindakan UMNO meletakkan sebuah kabin di sebuah padang permainan di situ. Pergelutan telah berlaku dan seorang penduduk, Eugene Mark Gabriel telah diserang dan ditumbuk oleh salah seorang ahli UMNO itu. Sebelum itu penduduk telah membuat aduan kepada ahli Parlimen mereka terhadap tindakan UMNO yang telah dengan sewenang-wenangnya mengambil-alih sebahagian dari padang permainan tersebut. Majlis Perbandaran Subang Jaya akhirnya telah mengeluarkan notis agar kabin itu dipindahkan atau ianya akan dirobohkan. UMNO MEMANG PENYAMUN Cerita UMNO mengambil-alih padang permainan atau kawasan lapang lain kerap kedengaran. Terdapat pelbagai rungutan apabila satu demi satu padang permainan atau kawasan lapang dicerobohi oleh mereka. Terdapat kawasan lapang seperti yang berdekatan dengan Surau U