Skip to main content

Bantahan Caj Letak Kereta Di Pandan Indah


Persatuan Penduduk Membantah Caj Letak Kereta

PANDAN INDAH, 1 DISEMBER - Persatuan penduduk Talam Business Park, Pandan Indah membantah perlaksanaan caj letak kereta di kawasan mereka.

Menurut mereka, sistem caj berpalang itu tidak akan menggalakkan para pengunjung dan sekali-gus merugikan pekedai-pekedai di situ.

Tambahan pula cajnya, RM 1 sejam, adalah lebih mahal dari kawasan-kawasan lain di Pandan Indah iaitu hanya 50 sen sejam. Terdapat juga caj selepas jam 5 petang dan pada hari Ahad yang juga akan menakutkan para pengunjung.

Satu sidang akhbar telah diadakan pada 30 November lepas. Yang Dipertua PAS Kawasan Pandan, Iskandar Abdul Samad dan Pengarah DAP Teratai, Jenice Lee Ying Ha telah turut hadir memberi sokongan.

Iskandar juga telah turut menulis kepada Menteri Besar Selangor memohon campur tangan beliau kerana pihak pengendali tempat letak kereta itu nampak kurang berminat untuk berbincang dengan penduduk.

Resident Association Protest Against Parking Charges

PANDAN INDAH, 1 DECEMBER – The resident association of Talam Business Park in Pandan Indah is against the parking charges at their area.

According to them, the gantry system to be employed would discourage people from coming to the park and they would loose many customers.

The rate, RM 1 per hour, is more expensive than the rest of Pandan Indah of only 50 sen per hour. Furthermore there is also a charge after 5 pm and on Sundays which would further deter people.

A press conference was held on 30th November with the head of PAS Pandan, Iskandar Abdul Samad, and DAP Teratai’s Jenice Lee Ying Ha attending to show their support for the residents.

Iskandar also wrote to the Menteri Besar of Selangor calling for his intervention as the parking operator did not look too keen to negotiate with the residents.

Popular posts from this blog

KRONISME DALAM JUALAN RUMAH BUKIT BOTAK : PKNS AKAN BUAT PENJELASAN.

Pejabat ini telah menerima banyak aduan dari orang ramai tentang jualan rumah berkembar di Selayang Mutiara yang dibina oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Projek tersebut adalah untuk  menempatkan  semula para peneroka Bukit Botak. Sejumlah 1,422 rumah telahpun siap dibina. Dari jumlah itu, 1,196 unit telah diperuntukkan untuk peneroka bandar sementara 79 unit disimpan untuk peneroka bandar yang tercicir. Ini bermakna terdapat baki 147 unit dibuka jualan untuk orang awam. Walau bagaimanapun terdapat aduan tentang cara penjualan rumah-rumah tersebut. Terdapat yang mendakwa PKNS telah gagal menguruskan dengan teratur orang ramai yang datang untuk membeli rumah-rumah itu. Mereka mendakwa terpaksa menunggu semalaman di hadapan pejabat jualan PKNS. Ada yang juga mendakwa kriteria pemilihan pembeli rumah adalah tidak jelas dan ini boleh menimbulkan amalan kronisme. Pejabat ini telah memaklumkan pihak PKNS tentang perkara ini. Beberapa siri mesyuarat telah turut diad

PRESTASI MESTI BOLEH DIUKUR .

Sejak bulan September lepas, Cawangan-Cawangan PAS telah mula mengadakan mesyuarat agung mereka yang berakhir pada bulan Oktober. Sementara pada pertengahan bulan November ini kesemua Kawasan-Kawasan telah selesai mengadakan mesyuarat agung masing-masing. Tahun ini merupakan tahun pemilihan di mana para perwakilan akan memilih pimpinan mereka untuk sesi yang baharu. Di antara agenda utama di dalam mesyuarat-mesyuarat agung tersebut adalah membentang, membahas dan meluluskan laporan tahunan. Sama ada Kawasan atau Cawangan, tanggungjawab untuk menyediakan dan membentangkan laporan tersebut adalah pada Setiausaha masing-masing. Lazimnya penilaian sama ada pimpinan sesi tersebut telah melaksanakan tugas dan tanggumgjawab mereka adalah berdasarkan laporan tahunan yang dibentangkan walaupun terdapat faktor-faktor lain. Laporan tahunan yang baik adalah yang memberi tumpuan kepada pencapaian-pencapaian pada sesi tersebut. Ia tidak sepatutnya berjela-jela dan akan mengelirukan mereka yang memba

UMNO TIDAK KEBAL, HANYA KITA YANG DAYUS…..

Pada 29 Januari lepas, 2 ahli UMNO Cawangan Taman Bukit Puchong telah ditahan polis. Ianya berikutan laporan polis yang dibuat apabila 20 orang ahli UMNO telah cuba menghalang penduduk yang membantah tindakan UMNO meletakkan sebuah kabin di sebuah padang permainan di situ. Pergelutan telah berlaku dan seorang penduduk, Eugene Mark Gabriel telah diserang dan ditumbuk oleh salah seorang ahli UMNO itu. Sebelum itu penduduk telah membuat aduan kepada ahli Parlimen mereka terhadap tindakan UMNO yang telah dengan sewenang-wenangnya mengambil-alih sebahagian dari padang permainan tersebut. Majlis Perbandaran Subang Jaya akhirnya telah mengeluarkan notis agar kabin itu dipindahkan atau ianya akan dirobohkan. UMNO MEMANG PENYAMUN Cerita UMNO mengambil-alih padang permainan atau kawasan lapang lain kerap kedengaran. Terdapat pelbagai rungutan apabila satu demi satu padang permainan atau kawasan lapang dicerobohi oleh mereka. Terdapat kawasan lapang seperti yang berdekatan dengan Surau U