Skip to main content

Konvoi Anak Muda Geng Kita DUN Chempaka

Pandan Indah, 20 Jun 2011 - Konvoi motorsikal "Anak Muda Geng Kita" telah mengelilingi DUN Chempaka pada 19 Jun lepas.

Program tersebut adalah anjuran ADUN Chempaka, YB Iskandar A. Samad dan JKKK Kg. Pandan.

Konvoi telah dilepaskan oleh YB Iskandar dan Ketua Kampung Kg. Pandan, Tuan Haji Arshad Ahmad di Pejabat Ahli Majlis MPAJ Zon 17, Tuan Haji Meor Rithuan Mohd Said di Pandan Jaya.

YB Iskandar telah turut menunggang motorsikal bersama-sama konvoi itu dari checkpoint Taman Angsana Hilir ke checkpoint Surau Ubudiah, Pandan Indah dan terus ke Dataran Komuniti Kg Pandan di Lorong G.

Di Dataran Komuniti peserta konvoi telah bersarapan bersama ADUN dan Ketua Kampung itu.

Konvoi selepas itu telah berlepas ke Rumah Anak-Anak Yatim India Wawasan dan Pusat Tarbiyyah Pandan di Pandan Indah.

Di rumah anak-anak yatim itu, sumbangan jamuan makanan telah diserahkan kepada anak-anak yatim di situ.

Sementara di Pusat Tarbiyyah Pandan, peserta konvoi telah berpeluang mendengar persembahan nasyid dan ceramah motivasi oleh Sdra. Sani Hamzan, Timbalan Ketua Pemuda PAS Selangor.

Konvoi itu telah disertai oleh hampir 40 motorsikal.

Menurut YB Iskandar, di antara tujuan utama konvoi itu adalah agar mereka yang meminati sukan bermotor dapat menikmatinya dengan selamat dan dalam lingkungan batas undang-undang.

"Kita tidak boleh hanya memberitahu anak-anak muda apa yang tidak boleh dilakukan tetapi kita juga mesti menyediakan alternatif-alternatif yang sesuai dengan jiwa muda mereka", kata YB Iskandar.

Iskandar juga berkata dalam dakwah kita janganlah mengambil sikap bermusuhan dengan mereka yang hendak kita dekati tetapi kita perlu menjadikan mereka kawan sepertimana tajuk konvoi hari itu, "Orang Muda Geng Kita".

Program hari itu juga dilihat oleh ramai sebagai dapat membantu membentuk keperibadian peserta-pesertanya dengan lawatan ke rumah anak-anak yatim, persembahan nasyid dan ceramah motivasi - Chempaka Kini

Popular posts from this blog

KRONISME DALAM JUALAN RUMAH BUKIT BOTAK : PKNS AKAN BUAT PENJELASAN.

Pejabat ini telah menerima banyak aduan dari orang ramai tentang jualan rumah berkembar di Selayang Mutiara yang dibina oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS). Projek tersebut adalah untuk  menempatkan  semula para peneroka Bukit Botak. Sejumlah 1,422 rumah telahpun siap dibina. Dari jumlah itu, 1,196 unit telah diperuntukkan untuk peneroka bandar sementara 79 unit disimpan untuk peneroka bandar yang tercicir. Ini bermakna terdapat baki 147 unit dibuka jualan untuk orang awam. Walau bagaimanapun terdapat aduan tentang cara penjualan rumah-rumah tersebut. Terdapat yang mendakwa PKNS telah gagal menguruskan dengan teratur orang ramai yang datang untuk membeli rumah-rumah itu. Mereka mendakwa terpaksa menunggu semalaman di hadapan pejabat jualan PKNS. Ada yang juga mendakwa kriteria pemilihan pembeli rumah adalah tidak jelas dan ini boleh menimbulkan amalan kronisme. Pejabat ini telah memaklumkan pihak PKNS tentang perkara ini. Beberapa siri mesyuarat telah turut diad

PRESTASI MESTI BOLEH DIUKUR .

Sejak bulan September lepas, Cawangan-Cawangan PAS telah mula mengadakan mesyuarat agung mereka yang berakhir pada bulan Oktober. Sementara pada pertengahan bulan November ini kesemua Kawasan-Kawasan telah selesai mengadakan mesyuarat agung masing-masing. Tahun ini merupakan tahun pemilihan di mana para perwakilan akan memilih pimpinan mereka untuk sesi yang baharu. Di antara agenda utama di dalam mesyuarat-mesyuarat agung tersebut adalah membentang, membahas dan meluluskan laporan tahunan. Sama ada Kawasan atau Cawangan, tanggungjawab untuk menyediakan dan membentangkan laporan tersebut adalah pada Setiausaha masing-masing. Lazimnya penilaian sama ada pimpinan sesi tersebut telah melaksanakan tugas dan tanggumgjawab mereka adalah berdasarkan laporan tahunan yang dibentangkan walaupun terdapat faktor-faktor lain. Laporan tahunan yang baik adalah yang memberi tumpuan kepada pencapaian-pencapaian pada sesi tersebut. Ia tidak sepatutnya berjela-jela dan akan mengelirukan mereka yang memba

UMNO TIDAK KEBAL, HANYA KITA YANG DAYUS…..

Pada 29 Januari lepas, 2 ahli UMNO Cawangan Taman Bukit Puchong telah ditahan polis. Ianya berikutan laporan polis yang dibuat apabila 20 orang ahli UMNO telah cuba menghalang penduduk yang membantah tindakan UMNO meletakkan sebuah kabin di sebuah padang permainan di situ. Pergelutan telah berlaku dan seorang penduduk, Eugene Mark Gabriel telah diserang dan ditumbuk oleh salah seorang ahli UMNO itu. Sebelum itu penduduk telah membuat aduan kepada ahli Parlimen mereka terhadap tindakan UMNO yang telah dengan sewenang-wenangnya mengambil-alih sebahagian dari padang permainan tersebut. Majlis Perbandaran Subang Jaya akhirnya telah mengeluarkan notis agar kabin itu dipindahkan atau ianya akan dirobohkan. UMNO MEMANG PENYAMUN Cerita UMNO mengambil-alih padang permainan atau kawasan lapang lain kerap kedengaran. Terdapat pelbagai rungutan apabila satu demi satu padang permainan atau kawasan lapang dicerobohi oleh mereka. Terdapat kawasan lapang seperti yang berdekatan dengan Surau U