Wednesday, May 26, 2010

PEMBERIAN KUPON UNTUK 20 METER PADU AIR PERCUMA BAGI PANGSAPURI KOS RENDAH NEGERI SELANGOR

Kerajaan Negeri memahami bahawa penduduk pangsapuri kos rendah di Selangor sedang tertunggu-tunggu akan pelaksanaan skim ini.

Di sini ingin saya menegaskan bahawa keputusan untuk mengedarkan kupon-kupon yang dibuat ketika pilihanraya kecil Hulu Selangor adalah bukan satu gimik politik. Ianya sesuai dengan agenda Merakyatkan Ekonomi Selangor.

Walau bagaimanapun program yang melibatkan lebih kurang 200,000 unit kediaman itu sudah tentu akan mengambil sedikit masa untuk dilaksanakan.

Oleh kerana itu YAB Dato' Menteri Besar telah mengambil keputusan untuk melaksanakannya di satu kawasan perintis dan beliau telah memilih Pangsapuri Seri Tanjung di USJ16, Subang Jaya. Beliau sendiri akan melancarkannya pada 27 Mei ini.

Walau bagaimanapun skim ini akan diperluaskan ke seluruh negeri Selangor selepas ini. Saya berharap penduduk pangsapuri kos rendah yang lain akan dapat bersabar.

Pelancaran di Subang Jaya itu adalah satu usaha untuk membantu rakyat dan bukan satu gimik politik yang didakwa oleh sesetengah pihak.

Pemilihan kawasan tersebut juga tidak seharusnya dipertikaikan. Tetapi marilah kita memandang ke hadapan di mana semua penduduk pangsapuri kos rendah akan mendapat air percuma.

Iskandar A. Samad
Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan
Negeri Selangor
26 Mei 2010