Tuesday, February 7, 2012

Penduduk Kg Bendahara boleh tidur lena.

The following attachments of the original message were not forwarded because of size restrictions:
060220127025_2.jpg, 060220127017_2.jpg

Penduduk Kg Bendahara sekarang boleh tidur lena apabila permohonan tanah mereka diluluskan oleh Kerajaan Negeri Selangor bulan lepas.

Seramai 220 penduduk kampung itu akan mendapat hakmilik tanah mereka tidak lama lagi setelah Mesyuarat Exco Kerajaan Negeri Selangor meluluskan permohonan mereka.

Kelulusan itu diberi setelah YB Iskandar A. Samad, Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan Dan Setinggan melakukan semakan ke atas permohonan-permohonan tersebut seperti yang diarahkan oleh Mesyuarat Exco akhir tahun lepas.

Semakan telah dilakukan dengan bantuan Penyelaras Kawasan Dewan Negeri Taman Templer, Hj Mohammad Abdul Rahman dan Ahli Majlis Majlis Perbandaran Selayang, Zaidi Abu Talib.

Satu majlis kesyukuran telah diadakan di kampung itu 6 Februari lepas.

Kampung tersebut telah wujud hampir 20 tahun.

Majlis itu telah dihadiri oleh Iskandar, Haji Mohammad dan Zaidi.

Iskandar di dalam ucapan beliau memberitahu bahawa permohonan penduduk telah diluluskan kerana mereka mempunyai rumah di atas tanah mereka dan telah tinggal lama di atasnya.

Kata beliau terdapat permohonan-permohonan di kampung itu yang ditolak kerana ianya melibatkan tanah-tanah kosong yang tidak dibina sebarang rumah kediaman.

Menurut Iskandar adalah menjadi polisi kerajaan negeri untuk menolak sebarang permohonan bagi tanah kosong. Malah permohonan seperti itu tidak akan diangkat ke Mesyuarat Exco untuk pertimbangan.

Walau bagaimana beliau menambah mana-mana pihak boleh menawarkan untuk membeli tanah kerajaan yang kosong menurut harga pasaran semasa.

Iskandar juga di dalam ucapan beliau menyatakan rasa syukur kerana 2 kes tanah telah berjaya diselesaikan di Selayang. Yang pertama adalah di Bukit Botak dan yang kedua adalah di Kg Bendahara.

Disediakan oleh,
Pejabat YB Iskandar A. Samad
Tel : 012-318 9835
7 Februari 2012